Studentenjob

Studeren kost handenvol geld. Je kot of pendelabonnement. Je studiegeld, cursussen en computer. En natuurlijk wil je er ook goed uitzien, feestjes afschuimen, je lief trakteren, noem maar op. Gelukkig zijn er studentenjobs om je bankrekening te spijzen.

Kijk je uit naar een eenmalige job om snel centen te oogsten? Of een bijbaan om je vaste kosten te betalen? Skillflex biedt talloze interessante studentenjobs.

Vind hier de tofste studentenjobs. En voeg je toe aan onze Facebook-groep om als eerste nieuwe baantjes te ontdekken.

 

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent student.
  • Je bent minstens 15 jaar en hebt de eerste twee studiejaren van het middelbaar onderwijs gevolgd.
  • Je volgt momenteel middelbaar, hoger of universitair onderwijs.
  • Studeren is je hoofdactiviteit, eventuele arbeid is daaraan ondergeschikt.

 

Hoeveel mag je werken?

Je werkt maximaal 475 uur per kalenderjaar, en 240 uur per kwartaal – met uitzondering van de zomerperiode. Hou je je aan die voorwaarden? Dan geniet je verminderde sociale bijdragen op je studentenjob. Werk je meer dan 475 uur? Dan ben je vanaf het 476ste uur de gewone sociale bijdragen verschuldigd. Denk eraan: ook dan moet je nog altijd een studentenovereenkomst hebben.

 

Hoeveel mag je verdienen?

In principe zoveel je wil … maar als je studentenjob meer oplevert dan het maximumbedrag, betaal je wél belastingen. Dat maximumbedrag verandert jaarlijks. Voor 2018 bedraagt het 11.042,86 euro (bruto, na afhouding van de sociale bijdragen).

Nog vragen? Rep je dan naar student@work: het digitale overheidsplatform voor studenten.

 

Klaar om erin te vliegen? Pluis meteen onze databank met studentenjobs uit !