De 3 belangrijkste Future Work Skills om het te maken op de arbeidsmarkt.

De wereld om ons heen verandert vandaag sneller dan ooit.  Disruptieve modellen zoals mobiele- en cloud-technologie, the internet of things, zelfrijdende voertuigen, 3-d Printing, enz  hebben een grote economische impact en bedreigen onze traditionele arbeidsmodellen en arbeidsmarkt.

Bedrijven worden genoopt om hun eigen functioneren permanent in vraag te stellen, bij te sturen, te innoveren.  Kijk maar wat recent in de banksector (ING) gebeurde en in de energiesector gaande is. (groene en duurzame energie die het stilaan overneemt van de fosiele brandstoffen)

Ook werknemers en starters moeten evolueren en zich aanpassen om in de veranderende en vernieuwende economie een plaats te vinden.  

Wat zijn de future work skills om het te maken op de arbeidsmarkt?

Deze vraag werd gesteld door studenten van de 2e bachelorfase bedrijfsmanagement-marketing van Thomas More in het kader van een onderzoeksopdracht van Skillflex, het Mechelse rekruteringskantoor.

De 3 belangrijkste future work skills die bedrijven in de Mechelse regio belangrijk vinden zijn:

  • Sense Making: de vaardigheid om de achterliggende waarde te vinden van wat er wordt uitgedrukt.
  • Social Intelligence: de vaardigheid om te connecteren met anderen op een directe en goede manier om gewenste interacties te verkrijgen.
  • Novel and adaptive thinking: de vaardigheid om nieuwe inzichten te kunnen bedenken, out-of-the-box te denken en verschillende oplossingen te kunnen vinden op een nieuwe, aangepaste manier.

Herken je deze vaardigheden bij jezelf en ben je klaar voor de toekomst? Ontdek dan hier onze recente vacatures en solliciteer vandaag nog!