Thomas More en Skillflex onderzoeken de kansen van starters in salesfuncties op de arbeidsmarkt.

Mechelen, 29 september 2016. – Uit onderzoek van Thomas More Mechelen en Skillflex, het Mechelse rekruteringsbedrijf, blijkt dat 50 % van de bedrijven uit de regio Mechelen vacante plaatsen voor salesfuncties voor starters voorspelt. Bij 4 op 10 bedrijven zijn starters welkom. Bachelors met een marketing- of businessgericht diploma op zak maken de grootste kans om er aan de slag te kunnen.

Werven Mechelse bedrijven starters aan en welke competenties worden vereist?

De zomermaanden en september zijn traditiegetrouw maanden waarop heel wat starters met een diploma op zak de arbeidsmarkt betreden. Maar staan Mechelse bedrijven open voor de aanwerving van starters, en dan in het bijzonder op hun salesafdeling? En welke competenties eisen zij van de starter? Met deze vragen trokken studenten van Thomas More Mechelen in opdracht van Skillflex, het Mechelse rekruteringskantoor, naar 900 Mechelse bedrijven. 123 bedrijven beëindigden de survey.

Met deze vragen trokken studenten van Thomas More Mechelen in opdracht van Skillflex, het Mechelse rekruteringskantoor, naar 900 Mechelse bedrijven. 123 bedrijven beëindigden de survey.

De resultaten

Uit het onderzoek blijkt dat men in 1 op 2 bedrijven vacante plaatsen voor salesfuncties voorspelt. In 4 op 10 bedrijven zijn ook starters welkom. Zij werken in eerste fase in teleprospecting. Een meerderheid van de bedrijven voorziet trainingen en biedt dus ruimte om bepaalde competenties te ontwikkelen. Daarnaast ziet men een positieve progressie op het vlak van inside sales: dit zal steeds belangrijker worden. 

Bachelors met een marketing- of businessgericht diploma op zak maken de grootste kans om aan de slag te kunnen in salesfuncties. Bij het solliciteren wordt het verschil vooral gemaakt door te scoren in de soft skills en houding. De belangrijkste troeven zijn volgens de bedrijven: klantgerichtheid, communicatieve vaardigheden, positief ingesteld zijn, leergierigheid en resultaatgerichtheid. Een aantal hard skills mag aangeleerd worden op de werkvloer. Van bepaalde competenties wordt verwacht dat ze aanwezig zijn: de zogenaamde instapcompetenties.

Deze startcompetenties die bedrijven in starters zoeken zijn:

  • kennis van Office-programma’s en deze kunnen gebruiken in functie van databeheer;
  • telefonische vaardigheden, contacten;
  • wensen en noden van klanten kunnen inventariseren;
  • actieve deelname in gesprekken;
  • klantgerichtheid.

De drie belangrijkste future work skills volgens de bevraagde bedrijven in de Mechelse regio zijn:

  • Sense Making: de vaardigheid om de achterliggende waarde te vinden van wat er wordt uitgedrukt.
  • Social Intelligence: de vaardigheid om te connecteren met anderen op een directe en goede manier om gewenste interacties te verkrijgen.
  • Novel and adaptive thinking: de vaardigheid om nieuwe inzichten te kunnen bedenken, out-of-the-box te denken en verschillende oplossingen te kunnen vinden op een nieuwe, aangepaste manier.

Grafiek 1

Tussen 60% à 70% van de bedrijven vinkte aan dat deze competenties ‘aangeleerd mogen worden tijdens de eerste maanden’.

Grafiek 2

 

Contacteer ons hier om de volledige studie te verkrijgen.